AÖF Dikey Geçiş ile En Kolay Bölüm Hangisi

Açıköğretim Fakültesine dikey geçiş kapsamında kayıt yaptırmak isteyenler için en kolay dikey geçiş bölümü hangileri konusuna değinmek istedik. Dikey geçiş bölümleri İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler ve Konaklama İşletmeciliği.

Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi dersleri ele aldığımızda kolay gözüküyor. Çünkü dersler hep sözel, sınavlara çalışırken bıkkınlık geçirebilirsiniz fakat çalıştığınız takdirde rahatça geçebilirsiniz.

İşletme bölümü de kolaydır. Sadece 3.sınıfta finansal yönetim ve maliyet muhasebesi dersleri sizi zorlayabilir. Bu dersleri görerek, dinleyerek çalıştığınız takdirde pek zorlanmazsınız fakat evde çalışanlar kendi çabalarıyla çalıştıkları için kolay gözüken bazı konularda zorlanabiliyor. Öğrencilerin büyük çoğunlukla işletme bölümünü tercih ettiğini söyleyebiliriz.

Diğer iktisat, maliye, uluslararası ilişkiler bölümlerinin derslerine bakarak zorlanıp zorlanmayacağınıza karar vererek tercih edebilirsiniz.

Bölüm tercihinde iş fırsatları önceliğiniz olsun.

Hangi bölümü bitirirsem iş imkanlarından daha fazla yararlanırım sorusunu kendinize sorun. SMMM sınavına girip mali müşavir olmak isteyebilirsiniz, bankada çalışan biri iseniz SPK sınavı ile daha iyi mevkilere gelebilirsiniz veya hiç bunlara bulaşmadan KPSS ile memur olmayı hedefleyebilirsiniz.

İşte bu noktada kararı siz verip, kendinize uygun en iyi bölümü tercih etmelisiniz. Henüz tercih yapmadıysanız dikey geçiş kayıt işlemleri konusundan başvuruların nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Son konular :