AÖF Ders Ekleme-Sil İşlemleri Nasıl Yapılır

2015-2016 Açıköğretim Fakültesi ders ekleme ve sil işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili video konumuzdadır. Peki, işlemler ne zaman başlıyor? Güz dönemi ve bahar dönemi kayıt yenileme tarihleri konusundan öğrenebilirsiniz.

AÖF ders ekleme yapmadan önce şu uyarıyı yapalım. Kayıt yenileme zamanı önce derslerinizi sistemden ekliyorsunuz sonra harç ücretini yatırıyorsunuz. Yani ilk işleminiz ders eklemek olacak, sonra bankaya ödemeyi yapabilirsiniz.

Eğer ödemeyi önce yaparsanız bu sefer sistem ders eklemenize fırsat vermeyecek otomatik olarak kendi seçecek. Bu yüzden öncelikli olarak ders eklemesini yapmalısınız.

Kayıt yenileme işlemleri 2 aşamada yapılır.
1- İnternetten kayıt yenileme ekranından ders ekle sil işleminin yapılması,
2- Harç ücretinin yatırılması.

İşlemlere başlamak için kayit.anadolu.edu.tr/Giris.aspx tıklayınız.
Güz Dönemi için 12 Ekim 2015 Pazartesi günü başlayıp 23 Ekim 2015 Cuma günü sona erecektir.



Ders ekle sil işlemini 1. sınıfı tekrar edenler (geçen yıldan kalanlar) 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta okuyanlar ve geçen yıl ve daha öncesinde dikey geçiş kapsamında 3.sınıfa kayıt olup sınıfta kalanlar yapabilirler.

1.sınıfa bu yıl ilk defa kayıt olanlar ile dikey geçiş kapsamında bu yıl 3.sınıfa kayıt olanlar ders ekleme yapamazlar.

Kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir.

Son konular :