AÖF Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır (Güz-Bahar)

AÖF sınav sonuçları güz dönemi ile bahar dönemi sınavlarının sona ermesinden 20 gün sonra açıklanmaktadır. 2015-2016 yılı içinde Açıköğretim Fakültesinin öngördüğü süre budur. Sınavlar bitince merkezlerden kitapçıklar Eskişehir'e hızlı bir şekilde ulaşmaktadır. Her yıl yaklaşık 4 milyon cevap anahtarı optik okuyucudan geçmektedir.

Sınav sonuçlarının 1 ayda açıklanması çok geç değil mi?
Aslında daha erken açıklanabilir fakat sınavın bitmesinden 1 hafta içinde soru kitapçıkları yayınlanıyor. AÖF hatalı ve yanlış sorunların itirazını kabul ediyor. Hatalı soru çıktığında ise öğrencinin notu tekrar hesaplanıyor.

İşte bu zaman içinde gerek itirazlar gerekse tekrar not hesaplamaları yapıldığı için kesin sınav sonuçları 20 gün içinde duyuruluyor.



Sınav sonuçları mail adresine gönderilecek

Öğrenci sayfanızdan mail adresini girdiyseniz sınav sonuçları e-postanıza gelecektir. Eskisi gibi AÖF sınav sonuçları sorgulama için saatlerce ekran başında beklemenize gerek kalmayacaktır.

Sınav sonuçlarına itiraz edilebilir mi?

Dilekçe ile itiraz ettiğiniz takdirde cevap kağıdınız mail ortamında ve adresinize gönderilir. Fakat sınav sonuçlarına yaptığınız itirazlar değerlendirmeye alınmaz. Çünkü cevap anahtarları 2 kez okunmaktadır ve hata payı sıfırdır.

Son konular :