AÖF Hatalı ve Yanlış Sınav Sorularına İtiraz Etme

Açıköğretim Fakültesi sınavları sonrası hatalı veya yanlış olduğunu düşündüğünüz sınav soruları veya şıklarda yer alan hatalı bir cevap varsa itiraz ederek bunu bildirebilirsiniz. Önceki yıllarda dilekçe ile itiraz kabul ediliyordu artık öğrenci sistemi sayfanızdan itiraz edebilirsiniz.

İtiraz kapsamındaki sorular hatalı ise iptal ediliyor ve o soruyu öğrencinin doğru yaptığı kabul ediliyor. Kısacası hatalı bir soru öğrencinin avantajına oluyor. Bu yüzden sınavlar sona erdikten sonra AÖF tarafından yayınlanan sınav kitapçıklarından soru ve cevaplarınızı kontrol ediniz. Hatalı olduğunu düşündüğünüz soru varsa bunları hemen bildiriniz.

ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden sınav işlemleri > sınav sorularına itiraz sekmesinden açıklamaları girerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Soru itirazları soruların açıklanmasından itibaren 5 iş günü yapılması gerekiyor. (Bu süre tahminidir siz işlemleri yaptığınız zaman tarih aralığı belirtilecektir.)

Sınav soruları ile ilgili yukarıda belirtilenler haricinde bir konu varsa T.C. kimlik numaranızı belirterek aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesinin soruları 1 ay içinde açıklanmasının bir nedeni de öğrencilerden gelen bu itirazları kabul edip, puan hesaplamasını tekrar yapmasıdır. İptal edilen sorular neticesinde hesaplamalar tekrar yapılıp öğrencinin ders notu veriliyor. Kısa bir süre içinde de sınav sonuçları açıklanıyor.

Hatalı veya yanlış bir soru varsa nasıl itiraz edeceğim?

Öğrenciler hatalı olduğunu düşündükleri sınav sorusunu öğrenci sayfasından aşağıdaki gibi bilgileri girerek onaylamaları gerekiyor.

aöf hatalı soru itirazı

Son konular :