Açıköğretim Sınavına Girmek İçin Gerekli Belgeler

Açıköğretim sınavına girmek için gerekli 2 belgeyi yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Sınav günü bu evrakları kesinlikle unutmayın. Sınav yönetmeliği gereği bunlardan biri eksik olursa sınav sorumlusu size sınava almıyor, bu yüzden mağdur olmamak için evraklarınızı hazır bulundurunuz.

Bu belgeler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yapılan sınavlar için geçerlidir. ATA-AÖF ve AUZEF için gerekli olan belgeleri üniversitelerin sitelerinden bakabilirsiniz.

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler
1. Fotoğraflı sınav giriş belgesi
2. Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi
(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Son konular :