AÖF Lisans Tamamlama Başvuru ve Kayıt İşlemleri

Açıköğretim Fakültesi Lisans Tamamlama 2015 kayıt tarihleri içinde internet başvuru ve kayıt işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Lisans tamamlama kayıtları nasıl yapılır, gerekli belgeler nelerdir, bankaya ne kadar harç ücreti yatırılacak gibi birçok konuya değineceğiniz.

Öncelikle lisans tamamlama nedir bunu açıklayalım. 4 yıllık öğretim süresi olan yüksekokul veya fakültelerin 1, 2, 3 ve 4. yarıyıl derslerinin tümünden başarılı olup kaydını sildirerek önlisans diploması alan öğrenciler, lisans tamamlamak isterlerse sınavsız olarak Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki lisans programlarının 5. yarıyılına “Lisans Tamamlama” kapsamında kayıt yaptırabilirler.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki lisans programlarına Lisans Tamamlama kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri İnternet Başvuru ve AÖF Bürolarından Kayıt olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

Başvuru ve Kayıt Tarihleri 2015
İnternet Başvuru Tarihi 28 Eylül 2015- 9 Ekim 2015
Kayıt Tarihi 28 Eylül 2015 - 8 Ekim 2015
Mazeretli Kayıt Tarihi 9 Ekim 2015

Kayıt Adımları
- Başvuru şartlarını taşıyorsanız internet başvurunuzu bu sayfa üzerinden yapınız.
- Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
- Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
- AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.

Tüm öğrenciler, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde lisans tamamlama bağlantısına tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirebilirler.

1) İnternet Başvuru Nasıl Yapılır?
Lisans Tamamlama başvuru koşullarını taşıyan öğrenciler başvuru yapabilirler. Başvuru yapabilecek önlisans mezuniyet alanlarına göre ilgili bölümlerin tam ve güncel listesi görmek için lisans tamamlama bölümleri konusuna bakabilirsiniz.

İki yıllık Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından mezun olanlar, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine lisans tamamlama kapsamında başvuramazlar. Bu adaylar dikey geçiş başvurusu yapacaklardır.

Başvuru koşullarını taşıyorsanız belirtilen tarihler içerisinde işlemlerinizi yukarıdaki siteden yapınız. İnternet başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için üç sayfalık elektronik dosya verilecektir.

Dosyanın birinci sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, ikinci sayfası ise bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden üçüncü sayfası ise kayıt bilgelerinin sorgulandığı ve sonuçlarını gösteren Kayıt Bilgileri Sorgulama sayfasından oluşmakta olup bu belge de sizden kayıt sırasında AÖF bürosu tarafından istenecektir.

2) Kayıt İçin Gerekli Belgeler
- Öğrenim Belgesi
- Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar için gereklidir)
- Fotoğraf
- İnternet Başvuru Belgesi
- Fotoğraflı-İmzalı Form
- Öğrenci Bilgi Formu
- Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

3. Harç Ücretinin Yatırılması
Lisans tamamlama ile kayıt yaptıracak adayların ödeyeceği tutarları öğrenmek için harç ücretleri konusuna bakınız.

4. Bürodan Kayıt
Gerekli belgeleri tamamladıktan sonra başvuru tarihleri içinde herhangi bir AÖF bürosundan kaydınızı gerçekleştiriniz. Türkiye'deki Açıköğretim bürolarının adreslerini ve iletişim bilgilerini öğrenmek için AÖF büroları konusuna bakabilirsiniz.

Son konular :