AÖF sosyal hizmetler bölümü nasıldır ve iş olanaklarından bahsedelim biraz. KPSS ile alımlar çok fazla değildir, bu yüzden iş bulma fırsatı sizin bu mesleği ne kadar benimsediğinizi ve kendinizi geliştirdiğiniz alanla alakalı olacaktır.
Şunu da hatırlatmak gerekirse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kreşler, Belediyeler, Özel Huzurevleri, Rehabilitasyon Merkezleri 2 yıllık Sosyal Hizmetler bölümü mezunlarını istihdam etmektedirler.

2010 yılında 12.180,
2011 yılında 5.000,
2012 yılında 25.971,
2013 yılında 23.272,
2014 yılında 20.000,
2015 yılında 12.000.
Genel Bilgiler
Sosyal Hizmetler Önlisans Programının amacı hem sosyal hizmetlerin örgütlenmesi ve uygulanmasında gereksinim duyulan yeni ara elemanlar yetiştirmeyi, hem de halen sosyal hizmet alanında çalışan ancak konuya ilişkin akademik bir eğitim almamış olan bireylerin niteliklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.Kimler Kayıt Yaptırabilir?
A) En az lise veya dengi okul mezunu olanlarÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin en az birinden, 140.000 ve daha yukarı puan almış olanlar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde Sosyal Hizmetler Önlisans Programını tercih edebilirler. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri takdirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilme işlemleri de ÖSYS kapsamında yapılmaktadır.
B) Herhangi bir örgün yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler ile mezunlar*
Sınavsız İkinci Üniversite ile Sosyal Hizmetler Önlisans programına kayıt yaptırabilme olanağına sahiptirler.
*Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
Kontenjan: Sınavsız İkinci Üniversite kayıtlarında kontenjan sınırı bulunmamaktadır.
C) Yatay geçiş
Örgün öğretim programlarında, birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin önlisans programlarına yatay geçiş yapılabilir. Sosyal Hizmetler bölümünde staj zorunluluğu vardır.
Çıkmış Sorular ve Ders Notları
Geçmiş yıldan günümüze kadar tüm soru ve cevapları sosyal hizmetler çıkmış sorular konusundan PDF formatında indirebilirsiniz. Sosyal hizmetler ders notları içinse araştırma yapabilirsiniz, birçok yardımcı kaynak mevcuttur. Sitemizde de bu kaynakları paylaşacağız.Sorumlu Olunan Dersler
Sınavlarda sorumlu olduğunuz ders listesini bağlantılar ulaşabilirsiniz, ayrıca güz ile baharda gireceğiniz ara sınav ile finalde hangi konulardan sorumlu olacağınızı da öğrenebilirsiniz.Sosyal hizmetler 1.sınıf dersleri
Sosyal hizmetler 2.sınıf dersleri
Mezuniyet Sonrası
Sosyal Hizmetler Önlisans Programından mezun olan öğrenciler, “Sosyal Hizmetler Önlisans Diploması” alırlar.Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programından mezun olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesinin açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Sosyoloji, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği lisans programlarının 5. yarıyılına sınavsız olarak dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.
Yine bu programdan mezun olan öğrenciler, örgün öğretim yapan 4 yıllık Sosyal Hizmet, Sosyoloji gibi bölümlere dikey geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.