Kaydını sildirmek isteyenler öğrenim ücreti yani harç borcu bulunuyorsa borçlarını bankaya ödemeleri gerekir. Bu yüzden borcunuz varsa hiç boşuna büroya gitmeyin çünkü size "önce borcunuzu ödeyin sonra gelin kaydınızı silelim" diyeceklerdir.
Kayıt sildirmek için öğrencilerin bu iki belgeyi hazır bulundurmaları gerekiyor.
a) Kaydını sildirmek istediğini açıkça belirten imzalı dilekçe (sayfanın sonunda örneği vardır)
b) Öğrenci kimlik kartını, başvurdukları AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
Kayıt silme işlemi şahsen AÖF bürosuna yapılmaktadır. Aileden biri anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınlar kayıt sildirme işlemi yapamazlar. Vekalet ile oluyor mu bunu tam bilmiyorum bunu açıköğretime sormak gerekir.
Öğrenci kimlik kartını ibraz edemeyenlerin özel belgelerle kimliğini kanıtlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları silinmez.
Kayıt silme ve askerlik tecili
Kayıt silme işlemi, öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve bu işlemin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdırlar.
Sonuç olarak eğitime devam etmeyecekseniz askerlik tecili bozulacağından artık durumunuza göre yoklama kaçağı durumuna düşmeniz ihtimal.
Kayıt sildirme ve yeni kayıt (tekrar kayıt)
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bir bölümünde halen kayıtlı olan öğrencinin, yeni bir bölüme kayıt yaptırabilmesi için eski kaydını sildirmesi gerekmektedir.