AÖF İkinci Üniversite Nasıl Kayıt Yapılır

Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversite kapsamında kayıt yapabilirsiniz. 2015-2016 yılı kayıtları ne zaman başlıyor, bölümler nelerdir, ön kayıt nasıl yapılıyor, internetten başvuru ve bürodan kayıt hakkında bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Bölümlerinden memnun olmayan veya mezun olan fakat yeni bir bölüm okumak isteyenler AÖF ikinci üniversite fırsatından yararlanarak kayıt yaptırıyor ve bunu şartsız, sınavsız gerçekleştirebiliyorlar.

İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümlerini öğrenmek için tıklayın.

İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri
İnternet Başvuru Tarihi 9 Eylül 2015 - 29 Eylül 2015
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 9 Eylül 2015 - 29 Eylül 2015
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 29 Eylül 2015

İkinci Üniversite İnternet Başvuru ve Kayıt İşlemleri

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına sınavsız İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri İnternet Başvuru ve AÖF Bürolarından Kayıt olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde İkinci Üniversite bağlantısına tıklayarak internet başvurularını yapabilirler.

Kayıt İşlemleri Adımları
1. Önce internet başvurunuzu yukarıdaki linkten adımları takip ederek gerçekleştirin.
2. Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
3. Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız. (Vakıf Bankası ATM'den ücreti yatırabilirsiniz.)
4. AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız. (Size en yakın açıköğretim büro adresi için tıklayın.)



İkinci Üniversite Başvuru Koşulları
  1. Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
  2. ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
  3. Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
  4. Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
  5. Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
  6. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
  7. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
  8. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dahil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.

Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya önlisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler.

Son konular :