AÖF Mezunları Diplomaları Ne Zaman Alacak

2015-2016 yılı Açıköğretim Fakültesinden mezun olanlar diplomalarını ne zaman alabilecekleri artık daha net. Final sınav sonuçları açıklandığı tarihten 10 gün sonra diplomalar hazırlanmaya başlıyor.

Peki diplomaları nereden alacaksınız? Bağlı bulunduğunuz AÖF bürosundan alabilirsiniz. Hazırlanma süreci ve dağıtımını düşünürsek büronuza ulaşması ortalama 20 günü bulacaktır. Artık güz dönemi veya bahar dönemine göre dönem sonu sınav sonuçlarından kısa bir süre içinde diplomanıza kavuşabilirsiniz.

Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler.

Ayrıca çok merak edilen AÖF diplomalarında açıköğretim yazıyor mu? konumuzu okuyabilirsiniz.



Diplomayı yakınlarım alabilir mi?
Eş, kardeş, anne, baba veya yakın akrabalarınız sizin adınıza diplomayı alamaz. Ancak vekaletname verdiğiniz bir kişi sizin adınıza diplomayı alabilir.

Diplomayı başka aöf bürosundan alabilir miyim?
Hayır, Açıköğretim büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz. Aynı şekilde posta veya kargo ile adresinizi gönderilmez.

Diploma alırken ücret ödeniyor mu? Borcum varsa diplomayı alabilir miyim?
Diploma için ayrıca bir ücret alınmamaktadır. Fakat öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.

Vakıfbank şubelerinden T.C. kimlik numaranız ile öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcunuzu ödedikten sonra bağlı olduğunuz AÖF bürosundan banka dekontu ve öğrenci kimlik kartlınızla bizzat başvurarak imza karşılığında diplomanızı alabilirsiniz.

Son konular :