AÖF Matematik 2 Çıkmış Sorular ve Cevapları

AÖF matematik 2 çıkmış sorular ve cevapları PDF olarak indirebilirsiniz. Dersi daha iyi anlamanız için hazırlanmış ders notları ve özetlere çalışın. Açıköğretim tarafından hazırlanan matematik 2 dersine ait videoları da izlemelisiniz.

Fonksiyonlar, denkler kafanızı karıştıracak fakat bu dersi geçmek için çalışmaktan başka çareniz yok. Lise bilgilerinizi hatırlarsanız bazı konuları anımsayabilirsiniz. Çıkmış sorular genelde benzerleri olduğu için çözümlü soruları bulup nasıl yapıldıklarını öğrenebilirsiniz. Güz döneminde sorumlu olunan matematik 1 sorularını da paylaşmıştık.

Geçmişten günümüze bütün matematik 2 sorularını buradan indirebilirsiniz. Bahar dönemi dersi olduğu için ara sınav veya final hangisine ihtiyacınız varsa o linklerden ulaşabilirsiniz. Cevapları MAT106U kodundan öğrenebilirsiniz.

Önceki yıllarda çıkmış ve yeni gireceğiniz sınavda muhtemel karşılaşacağınız örnek soru tipleri bu şekildedir.

Soru 1: f(x,y) =5x+4y amaç fonksiyonunun köşe noktaları (0,0), (0,5), (2,4) ve (2,0) olan bir çokgen bölge üzerindeki maksimum değeri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 22
B) 26
C) 28
D) 30
E) 32

Soru 2: Bir ülkenin istatistik kurumunun yayımladığı yüzde 20'lik fert gruplarına göre gelir dağılımı verilerinden elde edilen Lorenz fonksiyonu 3,3 L(x) = x şeklinde belirlenmiştir.
Buna göre bu ülkenin Gini indeksi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 0,33
B) 0,43
C) 0,53
D) 0,63
E) 0,72

Son konular :