Açıköğretim Lisans Tamamlama Kayıtları Devam Ediyor

Açıköğretim Fakültesi lisans tamamlama 30 Eylül 2015 itibariyle alınan karar doğrultusunda tekrar başlıyor. Geç alınmış bir karar olduğu kesin fakat sonu herkesi mutlu etti. Öncelikle sosyal medyadan bu durumu kabullenmeyen, isyan bayrağını açanlar herkese umut oldu.

Bu zamana kadar sistemde lisans tamamlama ekranı aktif değildi yani kaldırılmıştı şuan için aktif. Aynı şekilde akademik takvimde lisans tamamlama tarihleri gözükmüyordu o da eklendi.

Fakülte veya Yüksekokulların 4 yıllık lisans programlarında okurken önlisans diploması alarak ayrılanlar Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına Lisans Tamamlama kapsamında buradan başvuru yapabilir.

Başvuru ve kayıt tarihi: 28 Eylül - 9 Ekim 2015
Lisans tamamlama kayıt sayfası

lisans tamamlama

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nden Dikey Geçiş ve Lisans Tamamlama ile ilgili yapılan açıklamaya göre:

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim önlisans programları mezunları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’ne sınavsız Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptırabilmektedir.

Ayrıca dört yıllık lisans eğitimi yapmakta olan Fakülte/Yüksekokullardan önlisans diploması alarak ayrılmış olanlar Lisans Tamamlama kapsamında lisans öğrenimlerine devam edebilmektedir.

Ancak bugün bazı basın organlarında lisans tamamlama kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine kayıtlarla ilgili yayınlanan bazı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. “Dikey Geçiş” ve “Lisans Tamamlama” kapsamındaki kayıtlar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı şekilde ilan edilen 28 Eylül - 9 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Son konular :