AÖF Denetim Çıkmış Sorular İndir

Açıköğretim denetim dersi çıkmış sınav soruları ve cevaplarını ara sınav ile dönem sonu olarak indirebilirsiniz. Ders kitabından tüm üniteleri tek tek çalışın çünkü her konu potansiyel bir soru çıkaracaktır. Denetim ders notlarını da bulursanız bunlara göz atın kısa özetler her zaman akılda daha kalıcıdır.

Denetim dersi kolay gözüken fakat sizi ters köşeye yatırabilecek ezber ağırlıklı bir derstir. Bazı kavramlar birbirine benzer yani soruyu okuduğunuzda direk kafanızda bir cevap belirlenebilir fakat bazen cevap farklı olabilir. Bu yüzden emin olduğunuz soruyu cevaplarken bile dikkatli okuyun yeterli zamanınız varsa tekrar okuyun.

Bu derse ait sorular en çok yapılan yanlışlar genellikle iyi bildiğiniz konulardan oluşmaktadır. Çıkacak sorular az çok bellidir. Raporlama standartların kesin soru gelir, risk türlerinden gelecektir, iç ve dış denetime ait sorular ile bağımsız denetime ait tanımlar her sınavda olduğu gibi yine çıkacaktır.

Denetim soruları için tıkla
İŞL401U kodu ile cevaplarınıza bakabilirsiniz.

Örnek; Denetçinin, işletmenin belirlemiş olduğu hedeflerle bu hedeflere ulaşmak için kullandığı kaynakların birbirine oranını araştırarak bir sonuca ulaştığı denetim türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) İç denetim
B) Uygunluk denetimi
C) Etkinlik denetimi
D) Finansal tablo denetimi
E) Verimlilik denetimi

Son konular :